Monday, July 21, 2008

SALAM PERKENALAN..




salam perkenalan kepada semua pengusaha cendawan. Akhirnya wujud juga blog yang dah sekian lama nak buat tapi tak terbuat sehinggalah sekarang. namun apa yang pasti, aku mesti jarang update blog ni.
cerita pasal latar belakang aku dan projek skit. walaupun aku ni berkelulusan dalam bidang kejuruteraan, tapi niat untuk bekerja sendiri tu lebih besar dari makan gaji. dari dulu aku tak berniat nak makan gaji tapi lebih bercita-cita nak gajikan orang. sekarang dah tercapai pun. ader 6 orang pekerja sambilan.
asal start bisnes ni masa semester akhir kat UTM lagi. masa tu la kongsi ngan 3 orang rakan berbekalkan modal RM250 seorang. sekarang aku dah pecah kongsi dan buat sendiri. partner aku berjaya dan aku pun boleh dikatakan berjaya. dengan permulaan dengan 600 bongkah cendawan semusim dan sekarang dah mampu hasilkan 600 bongkah sehari.

2 comments:

YUZIE AGRO FARM said...

itu je ke lutfi..hehe

azimah said...

en Lutfi ade mintak pinjaman dr mane agensi x?
sy nak start jugak tanam cendawan, tp ade kekangan tempat dan kewangan. ade ape2 tips x?